Wednesday, June 26, 2013

Minki

Då vart det äntligen ett besök till De Pakhuys och min nemesis Minki! :P
Ett utav två problem från förra resan som jag vill/ska göra nu!
På morgonen var jag sliten i kroppen från tidigare klättring, massa parkourande bland bergen och en för mig lång löparrunda (nästan 40min). Det hade gett mig ganska mkt smärta i höger knä tyvärr.. Så jag hade inte alls inställningen att göra problemet när vi gick dit utan snarare hade jag tänkt känna igenom alla moves så jag kunde göra den nästa gång vi åkte tillbaks dit. 


Det gick mycket bättre än jag hade hoppats och tillslut gjorde jag några riktiga försök som kändes riktigt bra! :) 

Fred körde långbetan, skippade hälften av alla moves och gjorde problemet lätt!! :) riktigt kul att se! Och motiverande! Nu vill jag också göra den! :) 
Jag gjorde mycket mer försök än fred på Minki vilket ledde till riktigt slitna knän (alltså sliten hud) och nästan hål i huden på händerna. Men nu ska det regna två dagar så det blir riktiga vilodagar! :) 

På väg hem gick vi förbi Tracy som använder sig av Neuro teknologi och bokade tid för behandling. Tyvärr regnade det så mkt att vi inte kunde ta oss över till henne när det väl var dags. Så vi får vänta lite med behandlingen. :) 

Nu har vi haft snart två vilodagar på grund av regn, men imorn ska de bli sol igen och ännu mer klättring!! :)

8 Days of rain

Tredje klätterdagen och ytterligare ett nytt område. :)
Jag var inte så pigg i kroppen utan kände mig snarare väldigt uppsvälld! 
Men det är inget och skylla på när solen skiner! Fast det blev en ganska slapp klätterdag för mig idag. :P

Det var den varmaste dagen hittills och nästan alla problemen vi tittade/körde på var i solen. :P

Carro fick stå för mestadelen av klättringen och hon hittade flera nya projekt idag!




Jag värmde upp och sen blev det inget mer med det. :) 
testade ett problem, To Siemay, 6c+, som låg i solen, men det var alldeles för varmt för att köra där. Problemet kändes hårt för sin grad, men samtidigt kan de vart värmen som höjde graden. :P
Minna och Hannes hängde lite på Barracuda, men min hud var borta från tidigare klättring så det blev inte ens ett halvbra försök på den. Tror tyvärr inte det blir det på resten av resan heller för starten har en riktigt tung avlåsning med höger axel vilket inte riktigt passar mig just nu. :) 
Men det finns så otroligt mycket annat här så det gör inget alls!! :D
Sitter och tittar på Barracuda :P
Nu är jag jättetaggad på att klättra Minki, min nemesis från förra resan och hoppas min nästa klätterdag blir i de Pakhuys!!


Monday, June 24, 2013

Champsite

I lördags var det vår andra klätterdag i Rocklands. Fred, Carro o jag åkte till Champsite där vi började vid ett block som heter Teapot. :) 

Carro fick utmana sin höjdskräck rejält och jag fick en riktig käftsmäll av problemet Teapot som inte ens ville ge mig första movet. :( men det gjorde inte så mkt. Jag var så otroligt ihoppressad på den starten att jag snarare hade blivit chockad om jag lyckats lyfta rumpan! :P

Jag kollade i föraren och kände igen Ron Ron från förra resan. Dit ville jag gå o kolla innan vi åkte hem för dagen. 
Innan det tog vi en liten rundtur i området och spanade på lite olika problem. Det blev lunch och parkour i solen uppe på Jon Denver, ett utav de problemen jag var mest nöjd med att ha gjort på förra resan!! :) 
Stackars Carro sa att hon fick 5 hjärtattacker när Fred o jag började hoppa runt på stenarna. :D

Efter lunchen letade vi reda på Beginners bloc där det blev uppvärmning och där Carro hittade hennes första projekt för resan! :) 

Efter det gick vi vidare till Ron Ron blocket
Fred började genast testa Ron Ron Dyno. Jag gjorde ett försök på den och bestämde mig snabbt för att strunta i dynon och göra Ron Ron Diagonal istället.

Jag gillar dynos, men det kändes så konstigt med vinklarna på den här att det kändes lättare med ett "vanligt" problem. :P
Första försöken stack min fot efter första movet när man ska lägga upp en häl. Men när hälen kom på satt även resten av problemet och det kändes riktigt lätt! Jag vet inte om jag gjorde problemet förra resan men nu satt det och jag hade inga problem att repetera det heller! :) 

Jag var så glad att jag bestämde mig för att trots allt testa dynon igen. Gjorde ett halvdant försök där jag fick kanten men bara inte höll kvar. Så jag hoppade runt lite av glädje och sa att det här gör jag. Det här går!
Hoppade på problemet igen och gjorde det! 

Bredvid de här två problemen finns ytterligare en start som heter Ron Ron et Caramel, 7c, som jag började jobba på också. Det gick sakta men säkert framåt och jag hoppas jag får testa den flera gånger och kanske göra den. :)
 Vilodag vid stugan =)

Wednesday, June 19, 2013

Framme?!

Efter att ha spenderat 36h (inte 24) på flygplan och flygplatsgolv och i bil så är man ganska mör i kroppen. :P

Vi var 8h på Dohas flygplats. Det skulle vara okej, för vi skulle komma in i VIP loungen. Meeen det stod fel namn på Fredriks VIP kort... Så vi kom inte in.. Fick ingen gratis lyx buffé... inga sköna fåtöljer.. Ingen massage.. Osv! :'(

Men, skam den som blir ledsen för en sån grej! Vi hittade en stor sovavdelning med solstolsaktiga stolar där dom hade väckning om man sov. 
Tyvärr var inte stolarna så bekväma så det blev golvet ändå! :P men vi fick filtar att ligga på! :D

Planet från Doha vart någon timme försenat pga sjuka passagerare. Vid mellanlandningen i Johannesburg blev det ännu mer försenat. 

Så.. 2 timmar försenade (vilket inte är så farligt egentligen med tanke på hela restiden..) kom vi äntligen fram till Cape Town och kunde hämta ut våran bil! 
Vi hade tre olika vägbeskrivningar att följa (det som jag kom ihåg men var lite för osäker på för att våga lita på, Fredriks vägbeskrivning från mobilen och ett sms från Emma). 
Dålig kombination!! Det ledde till en omväg och felkörning på lite mer än 1 timme! Haha. :P 
Men när vi väl hittade rätt väg gick det undan och klockan 00.05 var vi framme vid Alpha excelsior guest farm!! 
En riktig säng och jag har Nog aldrig varit så lycklig förut!!! Orkade inte ens borsta tänderna eller byta om det vart sova på en gång!! :D 

Som ett super plus hade Emma, Minna, Stefan o Hannes fixat frukost till oss på morgonen!! Riktigt lyxigt!!!! :D
Nu sitter vi på ett mysigt café i Clanwilliam och väntar på lunchen! 
Imorn blir det klättring (om inte redan idag)!!! :D
Söt liten enögd hund som bor på cafét (nä, han e inte enögd egentligen men ser ut som det). .) 

Monday, June 17, 2013

Rocklands here we come!!!!

Då var dagen äntligen här! 
Flyget gick 15.50 och vi är framme ca 24 timmar senare. :P
Lång resa, som jag verkligen verkligen hoppas är värt det! :) 
Det är totalt ca 17h flyg och så ett mellanstopp i Doha på 8 timmar. Efter det är det bara 3 timmar bil från Cape Town till Rocklands!
Phiuuu. Mycket sittandes som måste tas igen när vi är framme! :D

Jag såg till att packa klart allting i lördags så jag kunde ta det lugnt o klättra lite i söndags. 
Det blev ledklättring inomhus (passande inför en boulderresa) :P
Jag blev glatt överraskad av min klättring men hade jättemycket pump i slutet av passet som gav mig lite kramp i underarmarna resten av dan. Tur jag har massa vila innan jag kan klättra igen, då hinner det släppa helt. :P

Imorse hämtade jag Carro o hennes packning så vi kunde packa ihop allt i en väska! Vi började med 10kg övervikt men lyckades sprida ut det på fler väskor. 
Sen bar det av till Arlanda! 

Väl på Arlanda fick vi liiiite problem med våra tre paddor som skulle bli en.. :P men tillslut lyckades vi pressa ner dom i en plastsäck för barnvagnar! Bra hoppat Fred! :D

I skrivande stund sitter vi på Dohas flygplats. Det är 35 grader ute och vi funderade lite på att stanna här i tre dagar innan vi åkte vidare till SA. Men det hade ju vart dumheter så snart snart är vi framme i Rocklands och klättrar! :)