Monday, September 24, 2012

NM i Lead, för det är min grej!

Så, då vart flygbiljett till Göteborg på fredag bokat!
Ytterligare en resa, ytterligare en tävling =)

Stora skillnaden är väl att det här är i lead som jag aldrig tränar och är lite rädd för.. =P
Men hinder är ju till för att ta sig förbi, det är därför jag åker.. sen måste vi ju se till att det kommer folk till tävlingarna! Det är ju inga som vill tävla =(
Men äsch, jag kan komma sist, det gör inte mig nåt - nån måste ju ta på sig den rollen också! haha
Jag kommer iaf gå in helhjärtat och göra mitt bästa, hoppas få leda lite imorn så jag får lite känsla för det iaf.

Ska bli kul att åka ner till Göteborg och jag har ju min bästa Katta Kattastrof på plats så även om tävlingen inte går bra kommer jag ha kul!
Kanske hinner med lite utomhus klättring på söndag t.o.m.?

För den som har missat det så fick jag äntligen lära mig köra lift på riktigt igår! Så nu kan jag bygga leder också! Woho :D

Västervik - en klätterfylld helg!

Ja, resan fick ju en bra start!
I stort sett alla från Stokholm bangade sista minuten på att åka ner till Västervik bouldermeet pga dåligt väder. :(
Men jag och Ry bestämde oss för att åka ändå! Let's do this!

Vi kom iväg i tid kl 16 och beräknad ankomst var 19.30.
Jag var ganska trött och ouppmärksam när jag körde.. Det var även min Co-pilot vilket ledde till att vi missade en avfart och hamnade.. Lite fel!
Typ halvvägs till Göteborg (när vi skulle vart framme) insåg vi missen! Kollade gpsen och fick veta att vi hade härliga 2h 40min kvar! :P
Bara köra!
22.00 var vi framme och fick hälsa på alla andra tappra klättrare som tagit sig ner :)
Det vart fest och vi försökte oss på Västervik by night.. Utbudet var inte så stort (två pubar), men vi hade väldigt trevligt!
Lördag var det dags för klättring -inomhus :)
Inte vad jag trodde jag skulle göra i Västervik när jag först planerade resan men det var kul och jag fick lära känna massa duktiga och trevliga klättrare. Alltid lika kul och inspirerande!

Ry sa på vägen ner till Västervik att han skulle ställa upp i SM iår om han fortfarande var starkare än mig, vi skulle köra en duell på gymmet.. tråkigt för mig, kul för honom - Han ska ställa upp i SM! =D

Efter klättringen blev det bastu, dopp i det jättekalla vattnet, sova lite och sen god mat och fest!

På söndagen var det mycket bättre väder (inte helt bra men bättre), Andy och Carlo fick klättra och sända ett problem. woho! Vi andra hoppade runt på sidan och hejade på. :P
Nalle och Andy följde med mig och Ry till Stockholm och avslutade dagen på Svenska Sushiköket.
Vi bestämde att det skulle bli klättring i Uppsala eller Stockholm på måndagen innan det var dags för Nalle och Andy att åka hem till Finland.

Solen sken i Stockholm när vi vaknade så vi åkte till Houdini (skönt att slippa köerna till Uppsala).
Både Nalle och Andy satte Houdini Assis, ganska lätt.. Kul att se dom klättra och bli inspirerad! =)




Men dagens värsting var nog ändå Stefan som gjorde Houdini campus.. bastard!
Jag kunde inte ens göra den.. men nästa gång sitter den! Ska träna bröstmusklerna lite först bara.. :P

Wednesday, September 19, 2012

Rolig överraskning!

Så, hemma från VM och nu har träningen satt igång igen! :)
Fast nu följer jag inte ett schema längre utan det blir några veckor med egen träning och bara ha massa kul! (Styrketräningen är iof fortfarande efter program) :)
Jag träffade Anja och Jenny på K2 i måndags när jag skulle träna -roligt! :) då fick jag lite sällskap och om jag har tur får jag följa med dom ut nån dag snart!
För nu vill jag verkligen ut och klättra!

Igår byggde jag på Solna och hjälpte till när klätterskolan startade. Det blev två klätterpass, först testade jag mina byggda problem, jobbade lite till och sedan ett pass till.
Andra passet träffade jag stark Maja och Stefan! Jättekul att träna med dom och man fick riktigt bra pepp!
Fick veta att dom ska till Västervik och nu ser jag fram emot det ännu mer! Kommer vara fullt med grymma människor så nu är det bara hålla tummarna för fint väder! :D

Det har vart kul att köra lite fri klättring inne två dagar nu och jag känner att jag hämtat mig efter VM! Skönt!
Efter Västervik ska muskler börja byggas och kroppen fortsätta stärkas!
Träning är så roligt och otroligt beroende framkallande!! :P

Igår fick jag ett brev på posten som jag har väntat på ändå sen Sverigecupen i Göteborg! :)
Jag blev jätteglad och såg verkligen fram emot att hämta mina nya skor som jag vann!
När jag öppnade paketet blev jag nästan lyrisk! Jag fick förutom skorna en Marmot väska och lite krita!! Haha, kände mig som ett litet barn med ett jättestort leende på läpparna och nästan skuttandes i vardagsrummet!! Ikväll ska de nya skorna invigas! :D
Tack Klätterlabbet!!

Min fina överraskning! =D
Tom vägg klar att bygga massa problem på!

Mina grymma problem ;P

Thursday, September 13, 2012

Allting gick så snabbt!

Eller.. Från det att jag vaknade imorse tills det var dags att gå in i isoleringen gick tiden väldigt långsamt! Jag var jättepigg när jag vaknade men när vi kom till arenan och tittade på herrarnas leadkval blev jag riktigt trött!
Jag bestämde mig för att gå till isoleringen så fort den öppnade för jag behövde komma bort från det stora mörka "final"rummet. :)
Uppvärmningsväggarna inne i isoleringen var riktigt sjyssta och jag blev genast sugen på att börja klättra!
Men det kunde jag ju inte göra, utan två timmar skulle jag sitta på stenbänkar innan det blev dags att värma upp.
Jag vet inte varför men jag känner mig alltid lugnare inne i isoleringen än vad jag gör utanför! Kanske för att det inte längre finns något att vänta på eller något man kan göra åt saken. Det är som ett härligt lugn som infinner sig. Lite för lugnt blev det den här gången!
När jag började med golvuppvärmningen kändes det bra och musklerna svarade riktigt snabbt! Upp på väggen och jag kände mig stark när jag började värma upp. Jag tog en snabb titt på startlistan och såg att det gick väldigt mycket snabbare än va jag hade räknat med!! Shit!!
Jag var inte helt varm i kroppen och jag var riktigt seg i huvet.
Jaja, även om jag inte hann värma upp helt (bara halv rekrytering) så blev jag varm i kroppen. Huvet däremot hängde inte riktigt med och jag kände mig seg när jag skulle köra mitt första problem.
Jag läste problem, såg alla fotstegen, bestämde mig för betan och jag borde ha flashat problemet! Vad gör jag istället? Tappar fokus, glömmer ett fotsteg och försöker pga det improvisera ihop en ny beta. Fail! :)
Jag tittar på problemet igen, ser vad det var jag missade och hoppar upp på väggen igen. Andra gången satt den! :) det kändes inte så tungt och jag hoppades tvåan skulle kännas bättre i huvet!
Kommer ut, fattar inte riktigt slutet på problemet (ett grepp såg ju helt omöjligt ut att hålla i) men det är ingen idé att fundera på saken så jag hoppade upp på problemet. Balansen fanns inte riktigt där från början så det tog några försök innan jag fick bonusen men när jag fick den insåg jag att det omöjliga greppet var ganska bra och jag fick tag på slutgreppet!! Med en hand, inte två.. :P
Föll ner, vilade lite, fokuserade om, upp igen och satte problemet! :)
Pheew!!
Tredje problemet var inte alls för mig! Jag är mycket svagare i vänster hand än höger så att försöka dyna till en sloper med vänster och en jugge med höger hand passade inte riktigt mig. Jag svor lite över att jag inte fick andra gruppens tredje problem (som var spegelvänt) :P men inget att göra åt saken så jag gav den massa försök och mot slutet var jag faktiskt riktigt nära på att hålla kvar vänsterhanden. Men.. Hjärnan var inte riktigt med så jag drog alltid för mycket med höger handen istället för vänster. :)
Fjärde problemet hade en ganska tung start och det tog några försök innan jag kom till bonusen. Jag hade en beta i huvet för hur jag skulle göra när jag fick den, men när jag lyckades få tag på bonusen tappade jag fokus och betan försvann helt! Haha. Jag borde gjort problemet för jag hade kraft kvar i kroppen, jag hade bara behövt rätt beta. ;P
5e och sista problemet var ett ganska balansigt problem, återigen ville jag ha andra gruppens spegelvända problem, men det var verkligen inte något jag tänkte på när jag klättrade! Jag var helt inne i klättringen men jag orkade inte riktigt tänka. Eller jo, men jag lyckades inte koppla tänkandet med handling för jag tänkte tre gånger på rad att jag skulle ta ett mellangrepp innan bonusgreppet, men varje gång jag gick skippade jag mellangreppet och försökte gå direkt till bonusen! Hallå?! Varför lyssnar jag inte på mig själv?! Jag hade ju massa kraft kvar att göra av med! :)
Jag fick bonusen på sista försöket men lyckades inte ta mig vidare till slutgreppet. Synd, jag vet ju att jag kunde göra det om jag vart med i gamet. :)
Jag lärde mig mycket den här tävlingen och fick verkligen jobba mentalt med att försöka tagga till och fokusera ordentligt! För även om jag känner mig stark så måste jag ju kunna använda styrkan! :)
Problemen var jätteroliga att klättra och jag är jättenöjd med min klättring!
Man tycker väl alltid i efterhand att man kan göra något annorlunda (och jag borde ha toppat 2 problem till). Men hallå, jag har än en gång presterat mycket bättre än vad jag trodde innan jag kom hit! :) 2 topp och 2 bonus är resultatmässigt personbästa!
Från det att jag gick in i isoleringen har allting gått galet snabbt och det känns lite tråkigt att den här resan nästan är över redan! Nästa år stannar jag definitivt till hela tävlingen! :)
Det har varit en jätterolig upplevelse att vara på och ställa upp i VM! Alltså, VM! Jag kan inte fatta själv att jag ställt upp i ett VM! Eller att jag kom 37a! Jätteglad!! Det trodde jag verkligen inte att jag skulle lyckas med när jag anmälde mig till tävlingen i våras! :)
Nästa år kommer bli galet och jag hoppas det blir minst lika kul! Då ska jag ju vara starkare också! :)

Nu väntar invigningen av nya gymmet i Uppsala som är på lördag (hoppas få pröva lite parkour), utomhusklättring i veckan, sedan Västervik Bouldermeet nästa helg, och kanske kanske kanske åker jag till NM i lead som är i Gbg om två veckor. Fast jag har ju INGEN uthållighet alls.. :P Därefter hoppas jag komma iväg till Kalymnos för att hälsa på mamma och sedan är det SM i boulder på K2! :)
Fullt ös med andra ord och jag hoppas att det fortsätter så!! :D
Bilder från tävlingen kommer snart, men jag har en bild på Danny och Daniel här! :)

Wednesday, September 12, 2012

Paris!

Vi bestämmer oss för att åka direkt till arenan för att försöka träffa Carlos eller lösa hela situationen med inpasseringskorten och bilderna.
Kommer fram till Arenan och bestämmer oss för att tillsammans med Amerikanarna ta ett varv runt hela stället innan vi går in (vi hade ingen aning om vart ingången var och gick åt fel håll) :)
Tur jag har sköna skor att gå i!
Det var inte mycket människor kvar när vi kom fram, registreringen var ju stängd och tekniska mötet klart.
Men vi frågade runt om bilderna och tillslut lyckades vi prata med rätt person som tog en bild på oss och fixade våra kort! :D
Wohoo! Nu är vi klara för tävlingen!
Gäller bara att hitta rätt ingång när vi ska till kvalet sen. Haha

Då var det dags att hitta vårat Hostel. Det skulle inte ligga så långt från arenan så vi tog en liten promenad. Båda hade kollat noga på kartan hemma och jag hade tagit en bild på beskrivningen och namnet.
Det tog max 10 min att gå från stadion upp till gatan som hostelet låg på. :) Najs!
Vi började leta nummer och namn på gatan och gissa om vi blev chockade när hostelet egentligen var ett trestjärnigt Hotel!
Och enligt prislistan kostar rummen ganska mycket mer än vad vi betalar. Najs! :)
Vi bor högst upp i ett 8 våningshus, och utsikten kanske inte är över en strand/hav men vi ser iaf över allting och inte in i det! :)
Fräscht är det också! Så jag är nöjd :)
Vi avslutade dagen med god middag på en restaurang, lite snabbshopping i en mataffär som låg mitt emot hotellet och sedan körde vi quizet från Illustrerad Vetenskap! :)
nu har jag precis vaknat efter en natts väldigt dålig sömn. Trots det är jag pigg ochdet ska bli jättekul att gå och titta på alla som klättrar! :)

Tuesday, September 11, 2012

Oh nooooo!!

Det var riktigt skönt att vakna igår morse och inte känna en stress över att det var bråttom till flyget!
Jag hann ta en halvdag på jobbet och kl12 åkte jag till Eric som skulle skjutsa mig och Danne till flygplatsen.
Jag har blivit snällt påmind några gånger nu om att inte glömma mitt linne.. Tro mig, jag har packat det den här gången!! Till och med Jonas från Förbundet ringde och frågade om jag ville ha ett tävlingslinne. Haha
Jag får väl skylla mig själv! :P
14.25 satt vi på planet påväg mot Paris!
Det var en trevlig flygtur och jag hamnade bredvid Michel, en väldigt trevlig fransman som jobbar för ett stort energibolag. :)

När vi hadr landat och skulle köpa våra tågbiljetter på flygplatsen ringer Carlos, "vad kul" tänkte jag. Nu är vi registrerade och klara!
Icke sa Nicke!
"har ni skickat in någon bild på er?"
"eeeh, skulle man skicka in en bild?"
"ni har 20 min på er att ta en bild på plats.."
"eeeh, går det inte att ta en från internet/mmsa/liknande?"
"jag ska kolla och ringer tillbaks"
Så. Egentligen skulle vi inte kunna vara anmälda till tävlingen utan att ha skickat in en bild! Men eftersom vi inte anmälde oss själva var det ganska svårt att veta, OCH, vi var ju redan anmälda?!
Ja.. Nu sitter vi på tåget in till Paris och hoppas att våran bästa Carlos och Jonas från förbundet kan lösa det här innan registreringen stänger (vilket den gjorde för 8 min sen i skrivande stund..) :)
Jag kunde ju dock inte posta inlägget eftersom jag inte hade internet!

Monday, September 10, 2012

Uppladdning och sista förberedelserna!

Nu börjar resfebern och nervositeten sakta men säkert växa fram!
Igår hade jag mitt sista klätterpass på Solna innan tävlingen. Det fanns många bra och roliga problem att köra på, plus bra sällskap som gjorde det till ett riktigt sjysst pass! :)
Idag vaknade jag med ömmande muskler och var riktigt glad över att jag har tre dagars vila framför mig! :P

Ryggen får lite uppvärmning
Muskelmaskinen
Dessutom hade jag ett besök hos Victor på Totalkropp som tog hand om mina stela och ömmande muskler. Fick ligga med muskelmaskinen (totalblock på riktiga namnet) samtidigt som han mörschade mina underarmar och sen bytte vi plats på och satte muskelmaskinen på underarmarna medan ryggen fick sig en omgång! Smärtsamt under besöket, väldigt skönt efteråt! =)


Fick en fin ny tejpning på axeln också för att låta musklerna vila lite. Får se om det sitter till tävlingen eller om det åker av innan. :)
Helt omtumlad efter första rundan,
men bara bita ihop och köra på!
Efter det tog jag ett snabbbesök hos Amara på Salong TeamEtt som gjorde mig lite fin. :) Hon är riktigt snäll och duktig, och så är hon ju precis vid jobbet. :P
Amara sitter och blandar ihop färger
Färdig hos Amara =)
Alex var så rolig och såg på en gång att jag hade gjort något nytt! Bra där Alex ;)
Nu är jag hemma, myser lite framför en film och undviker att packa väskan in i det sista för det känns fortfarande så overkligt att jag ska åka till Paris imorn! Galet galet galet och så otroligt kul!! Jag hoppas verkligen att kroppen mår bra på torsdag och att jag kan hålla nervositeten i styr!
Sitter och myser lite hemma
Jag trodde verkligen ALDRIG att jag skulle åka och tävla i ett VM, det är en helt sjuk känsla, overkligt!!

Bara för två år sen kändes helt galet att tänka tanken på att ställa upp i ett boulder NM/SM eller ens en Sverigecup. Det var så stort, nytt och läskigt! Men det här.. Det är ju ännu värre!! :)
Så otroligt mycket roligare också! Nytt land, ny stad (okej inte riktigt den här gången men typ), nya väggar, nya grepp, annorlunda klättring, massa nya människor, god mat och ja, listan fortsätter...

Tro inte att jag tycker SM är tråkigt, jag tycker det är grymt kul! Men på ett annat sätt. :)
Då känner man nästan alla (första gången kände jag ju iof ingen), känner igen väggarna, pratar samma språk som alla andra osv. Mysfaktor till max! Det ska bli jättekul att ställa upp i SM i oktober också, ser fram emot att få klättra alla galna problem som grabbarna ska bygga. :)

Har ni sett förresten att det är jag på postern för SM Boulder?! Galet! vem kunde tro det... :P
Men hoppas det blir måååånga som ställer upp!


Nä, nu är filmen slut och jag måste börja packa!
Har hunnit lägga ner kritpåse, skor och tjocktröja i väskan.
Det är ju nästan allt jag behöver! =)

Thursday, September 6, 2012

VM i sikte

Tävling i München och två dagar i Västervik med jobbet ligger nu i backspegeln.

Motivationen innan och direkt efter München var riktigt hög, men kort efter dippade den ganska rejält.
Mycket som hände, många tankar, ändringar i resan.... SUCK!
Jag kände mig inte alls motiverad ett tag och känslan av att bara åka ner tis-fredag (för kval) låg inte bra i kroppen. Jag vill stanna till söndag, men jag har inte så mycket pengar, samtidigt är ju VM bara en gång om året och det här är mitt första VM! Då vill jag ju inte bara stress åka ner?!

Boende är bokat för tis-fre, men eftersom Ryanairs hemsida är sämst och det ALLTID krånglar när jag ska köpa biljetter där har jag fortfarande inte kunnat köpa nya biljetter.. Men eftersom jag inte har köpt flygbiljetterna har jag istället börja fundera på att stanna längre och åka hem på söndagen.. Nu börjar det bli dags för mig att göra ett val!

Nu har motivationen börjat gå upp igen, vilket är otroligt skönt!
Två dagar i Västervik med jobbet, glad stämning och rolig och lätt klättring utomhus har gjort gott!

Fick även träna tillsammans med Steklund och Hannes när vi kom hem från Västervik idag och det kändes bra! =)
Det var riktigt roligt och jag tog i nästan lika mycket som på tävling, en känsla som jag inte får ofta på egna träningspassen. =)

Efter det här är det nu dags att titta framåt och ta sikte på VM som börjar på onsdag! =)

Jag måste börja förbereda mig mentalt inför tävlingen:
Hur kommer det bli med resan, trötthet efter flyg, frukost, gång till och från tävlingsarenan, hur ser väggarna ut, kläder (får inte glömma mitt linne den här gången) =P, hår, uppvärmning, tankar i huvet, inställning till tävlingen, förväntningar, mål m.m. även dom små sakerna är viktiga att förbereda men samtidigt inte övergöra! Ju mer jag har sett framför mig och gjort innan (exempelvis på mina vanliga träningar) desto bättre blir det på tävlingen! Det ska ju egentligen inte kännas så speciellt att tävla, samtidigt som det är det som är så kul, alltså - att det inte är ett vanligt träningspass! =P

Som jag skrev till SKF, jag åker ju ner för att utmana mig själv mentalt, jag vill hantera min nervositet och stress och jag vill verkligen ha så kul jag bara kan! =)