Thursday, June 28, 2012

Gotland

06.00 på onsdag förmiddag ringde väckarklockan. Dags att gå upp, packa det sista och äta frukost innan resan mot Gotland började.
Var framme 14.00 på Gotland där Emilie och pappa hämtade mig.
Ett snabbstopp vid affären innan vi begav oss till huset om var jättemysigt!!

Vi spelade en omgång kubb (jag var såklart bäst) ;) och efter det åkte vi söderut till raukerna.
Jättefin strand och det var kul att se hundarna springa runt och leka!


Tim sjunger loss i bilen
Bara 5 minuter senare har både Tim och Daniel somnat
Alltid fest på Gotland






Eric hade bestämt sig för att stanna hemma och det passade oss jättebra för då fick han laga maten så den var färdig tills vi kom hem - kokt färskpotatis och grillad kyckling blev det! Supergott!! Han kan om han vill :)

Dag två vaknade jag tidigt och bestämde mig för att ta en joggingtur. Kom ner till stranden som var jättefin! Passade på att springa ett varv där innan jag vände tillbaks till min frukost. :)
När alla hade vaknat och ätit frukost åkte vi till Vikingabyn!
De hade flera olika spel och lekhörnor, vi testade allt  och för en gångs skull lyckades jag bli vikingadrottning! :D
Såklart glömde jag kameran i bilen men Emilie fick massa bilder därifrån!

Efter alla Vikingaspelen var vi jättehungriga! Så vi åkte in till Visby för att äta lunch.
När vi satt och åt lunchen fick vi se en liten parad gå förbi på gatorna! Jättegullig :)

Vi var hemma igen kl 15.00 och la oss på tomten.
Jag började läsa min nya bok men efter ett tag började jag dåsa bort och insåg att jag höll på att få värmeslag. Blev lite kortspel istället och ett litet mellanmål innan vi skulle bege oss in till Visby igen för att klättra.
Boulderhörnan inne på Klättersilon
18.00 öppnade Gotlands Klättersilo och vi kom fram precis i tid!
Väggarna var jättefina, greppen nya och standarden på problemen riktigt bra! Jag tyckte problemen var sjyssta och graderingen ungefär som K2s undervåning. :)
Fick hälsa på Per-Olof som arbetat på Karbin tidigare (Miras pappa). Jag visste inte vem han var men han visste vem jag var (eller hans reaktion när vi presenterade oss var - "nämen, Robert Rundin va?!") haha

Hur som var han väldigt trevlig och han hälsar till alla Stockholmare!
Vi fick lite tips på utomhusklättring på Gotland också.

Det blev en snabbmiddag på donken innan vi åkte hem och dagen avslutades med en jättegod marängsviss! Fast istället för vaniljglassen hade vi hallonsorbet - galet gott!! :D

Sen var det såklart midsommar!
Vi fick finbesök av Fredde och Sara, det bjöds på riktigt god lunch, kubbspel och vad det nu heter när man ska putta bollar genom små bågar.. - har total brainfreese - och massa massa tårta!! (Är man hos Ebler blir det alltid tårta)
Pappa grillar
Snygg Emilie!
Fredde och Sara
Bästa syster igen! <3
En utav tre tårtor!
Alla samlade runt bordet för tårttajm!
Trötta efter all mat och lek bestämde vi oss för att titta på True Blood! :D

Grabbhörnan
På lördagen åkte vi ut till Klintklinten för att testa Gotländsk bouldring!
Det var ett jättefint område som låg precis vid vägen ute i en fårhage. :)
Vi hade inga paddor, men marken var mjuk och vi hade dynor med oss för att slippa landa i skiten.
Daniel lyckades göra en 7b(+?) travers på bara några försök, men jag och Eric lyckades inte hela vägen bort. Nästa gång får vi ha med oss paddor så vi kan testa dom andra problemen ordentligt också! För det såg ut att finnas mycket sjysst klättring, och det var bara på ett område!

Söndag morgon innan vi skulle åka till båten hejjade vi på Emilie som tävlade i agility!
Det var jättekul att se, synd att Ixi inte riktigt ville lyssna på Emilie bara. Men dom är så duktiga så det tar dom igen på nästa tävling! :D

Nu är jag hemma igen och har jobbat nästan en hel vecka med sommarläger på Klättercentret. Det är jättekul och tar sjukt mycket på krafterna, jag har inte ens orkat jogga på morgonen! Fast jag går upp innan 7 och har hur mycket tid som helst innan lägret börjat.. Men imorn eller lördag är det dags igen! Vi får se vilken dag kroppen tycker passar bäst :)

Monday, June 25, 2012

5 dagar i Västervik

På grund av diverse bilproblem fick vi tyvärr inte den bästa starten på resan ner till Västervik, men fram kom vi tillslut! :)
Framme vid Sjöända
Tyvärr regnade det första lägerdagen så utomhusklättringen blev snabbt utesluten. Vi åkte in till Västerviks klättergym och började lägret inomhus. Inga sura miner, det fanns ju flera dagar att dra ut på!
Lunch inne på Klättercentret
Andra dagen ville vi få igång alla lite innan klättringen så vi började med lite lekar tillsammans nere vid vattnet.
Sammarbete
Bra jobbat! =)
Första dagen ute blev halva dagen repklättring i Sjöända och halva dagen boulder vid Fruberget (för mig och mitt gäng kids) =)
Fina stolar hade de gjort vid klippan i Sjöända
Fick med mig en present från repklättringen i Sjöända - repsnärt :)
Det är jättefin klättring i Sjöända och jag kan definitivt tänka mig att åka dit och repa mer... när jag får mer sug för repklättring. :)

Efter lunch åkte vi vidare till Fruberget som är riktigt trevligt. Det är ett stort område med mycket klättring i olika stilar. Den här gången gick vi även till ett gäng problem som var nya för mig.
Första halvan av Deat (Croman)
Jag var så nära man kan komma på Deat (så den görs nästa resa) :) jag gjorde Croman istället och fick chansen att göra Soil som jag inte kunde ro i land förra året. Så jag var nöjd med första klätterdagen!
Soil
Dag två följde jag med repklättrarna till en klippa som jag inte kommer ihåg namnet på... =/
Där fick flera lära sig multipitcha vilket var väldigt uppskattat!
Lunch vid repklippan
Jag och Lotta gjorde en lätt multipitch tillsammans och satt ett tag vid toppankaret och njöt av solen!
Det är jättekul att bara klättra långt och mängd, det behöver inte alltid vara svårt och jobbigt... fast det är det som är roligast enligt mig! =)

Sista klätterdagen vart det bouldring. Vi började vid Röda väggen där några utav tjejerna gjorde personbästa! =)
Röda Väggen
Tove övervinner rädslan och toppar äntligen ur! =)
Jag gjorde de lätta problemen som jag inte testade sist jag var där, men kände inte för att klättra så hårt på små crimpar. Så jag tittade på de andra, fotade, njöt av solen och väntade tills det var dags att åka vidare.
Efter lunch hoppade vi in i bilarna och åkte vidare till VO. Centralt område med många problem som såg riktigt sjysta ut!
Jag gjorde Långa Farbrorn och en variant av den, vi gick vidare ut lite från skogen till en liten glänt där Dillerium ligger och jag gjorde Crack. Testade T-problemet men lyckades inte hålla i kroppen när jag fick pendel. Jag kände mig matt i magen så mitt problem var inte så svårt att klura ut. :)

Jag börjar inse mer och mer att jag hela tiden klättrar lite under nivån jag borde klättra på och till nästa utomhussession är det dags att börja ta i och projekta lite mer. Tror jag börjar bli lite mer mentalt redo för det nu. :D
En liten del av gänget!
Efter ett läger fyllt med klättring, härliga människor, regn och sol såg jag fram emot att bege mig vidare till Gotland och en midsommar med familjen! <3
Påväg till Gotland!

Friday, June 15, 2012

Västervik


Idag var det äntligen dags att bege sig till Västervik och 5 dagars klätterläger med ungdomarna! =)
Jag, Lotta, Alex och Emil hade bestämt oss för att bila ner och eftersom jag hade min mammas bil kunde vi ta den ner.
Kl 14-15 var tanken att vi skulle åka från Stockholm. Jag och Emil åkte ifrån K2 14.30 för att hämta upp Lotta och Alex och jag bad Emil lyssna på ett woosh woosh ljud som bilen gav ifrån sig.
Vi konstaterade att det inte lät så bra men körde vidare till Lotta och Alex.
När vi kom fram satt båda uppe i Alex träd och väntade på oss :)
Lyckades inte få båda på bild men man ser Alex shorts iaf =)
Jag gick ut för att hjälpa dom packa in i bilen men tappade mobilen i backen och hela skärmen sprack.... KUL! =(
Bestämde på en gång att en tur förbi Elgiganten stod högt i priolistan för att köpa plastskydd så inte alla glasbitarna skulle trilla bort..

När vi åkte ifrån Lotta och Alex var jag fortfarande orolig över lätet från bilen eftersom vi skulle köra en liten bit, så jag ringde pappa som befann sig i Västertorp - Tur!
Vi svängde förbi och kom fram till att avgasröret hängde "lite" löst, det kunde vara den som lät. Så vi begav oss till närmsta bensinmack för att be om hjälp att fästa den. Dom hänvisade oss vidare till en OKQ8 med verkstad.
Verkstaden i Fruängen
Vi kom fram och killen hittade felet ganska snabbt, ett utav spännena hade släppt och det var lätt åtgärdat.
Däremot började han bli lite fundersam när han såg bilen underifrån och frågade om vi hade hört ett woosh woosh ljud. Det hade vi ju gjort, så han hoppade in i bilen och tog den ett varv runt verkstaden.
Istället för att stanna framför oss körde han in den direkt och hissade upp den...
Alla däcken är i väldigt dåligt skick på bilen - och det påpekade han väldigt tydligt!
Dessutom var 3 utav 4 däck lösa!!!
Inte nog med det, båda framdäcken vobblade! =(
Det skulle inte bli något bilande till Västervik med den här bilen om vi inte ville tappa ett eller två däck på vägen ner..
Vi började ringa runt och fundera på hur vi skulle komma ner, tillslut lyckades Lotta övertala hennes mamma och vi fick låna familjen Rundins bil! Helt underbart!!
Vi körde hem bilen till midsommarkransen där Bettan mötte upp oss med hennes bil.
Lotta övningskörde till Bromma =)
Som tack för att vi fick låna bilen tog vi genvägen förbi Bromma och släppte av Bettan innan det var dags att åka upp på E4:an och köra Söderut igen. kl 17.00 begav vi oss från Stockholm mot Västervik.. Bara aningen försenade =)
Äntligen påväg!
Matstopp i Norrköping där Alex och Emil gick till Max och Lotta och jag gick till Pizza Hut :)
Mums!

Klockan var 22.35 när vi kom fram i Västervik. Det var ju nästan i tid (19.00)! =)
Nu sitter jag i stugan och tittar lite halvdant på Sverigematchen - är jättetrött och ser fram emot att gå och lägga mig så jag är pigg imorgon!
Jag hoppas på 5 toppendagar i Västervik!! =D
Den fina utsikten från ledarnas stuga i Sjöända - ungdomarnas syns framför sjön

Wednesday, June 13, 2012

Kreativitet

Nu har jag spenderat två dagar på K2 med att bygga boulders!
Jocke och jag byggde på högra sidan av svampen (övervåningen) igår och Robban och jag bygge längst till vänster på övervåningen idag. 
Det är så roligt och utmanande att bygga!
Man får verkligen gräva i sig själv och sin kreativitet för att kunna skapa något som andra förhoppningsvis gillar.. 
Det bästa vore ju om man kunde bygga som Robban & c:o, i stort sett allt blir jättebra och roligt! 
Men det tar nog ett bra tag innan jag kommer dit, och många missar ska man göra på vägen :)
Måste ju testa massa dumma och konstiga moves för att lyckas få ut ett bra känns det som :)
Dagens bygge från mig och Robban =)
Idag var första gången jag lyckades bygga ett "Robbanproblem" (som jag kallar det). 
Det var i vänstra hörnan på övervåningen där jag byggde ett svarttejpat bök och stök problem (svarta grepp) (vänster på bilden). 
Robban kunde först inte göra det (i sina sneakers såklart, hade han haft klätterskor hade han gjort det lätt på en gång) och han blev riktigt sur! Han tyckte inte om problemet och förstod inte alls hur han skulle göra för att det inte skulle vara jättekonstigt eller hårt. :)
Sådär brukar ju jag tycka om hans bök och stök problem - tills jag kommer på/får rätt beta! :P
Nu ska jag bara sluta bygga långa moves och använda lite sämre grepp (gillar inte att bygga med crimpar egentligen).
Jag är också jätteglad över att jag har testat bygga med två greppserier som jag i vanliga fall inte skulle valt själv, byggde ett lila problem med boxliknande fyrkantiga grepp(svarttejpad) (glömde ta kort) och sen röda platta räfflade grepp (svarttejpad syns i mitten av bilden). 

Kul att bygga med alla på centret! Det är så inspirerande och de är så duktiga med egna och olika stilar! Jag lär mig jättemycket varje gång jag bygger med dom! :D

När arbetsdagen var klar var det dags för klättring! Jag fick sällskap av Bella som jag inte träffat på jättelänge och Hung som redan hade hållt på en timme. 
Hung och jag lyckades klättra ytterligare 1 1/2 timme och efter det blev det middag från Svenska Sushi köket som vi åt i Svandamsparken med väldigt fin utsikt över barnpoolen och lekparken :)
Det blev årets första piknick med väldigt trevligt sällskap! Tack Hung och jag hoppas på mer sånt i sommar! :)

Nu ska jag rehab träna, duscha och lägga mig! 

Monday, June 11, 2012

Träning

Nu är en vecka med schemalagd träning över och jag har precis påbörjat vecka nr 2. 
Jag har märkt att mina korta joggingturer börjar bli mer och mer av en vana och jag får lite abstinens om jag inte joggar varannan dag.. märks under helgen eftersom jag joggar mån, ons, fre varje vecka =)
Så på söndagarna känns det som att något saknas! 

När jag började träna idag kände jag mig stark och det gick bättre och bättre för varje set på styrketräningen jag gjorde. Detsamma gällde på klättringen, det kändes bra och gick bättre för varje press jag gjorde...nästan hela passet! =)
När jag hade två problem och 7 press kvar dog jag. Jag orkade inte hålla upp kroppen ordentligt och fokusen började försvinna helt och hållet. Fingrarna kämpade faktiskt på bra, men om kroppen inte är med blir det tungt! 
Jag bestämde mig för att inte göra något dumt, packade ihop mina saker och gick och stretchade istället. 

Nu ska jag ladda om inför morgondagens träning och hoppas jag orkar uthärda hela det passet! =D

Idag hade jag deadhangs (3x10 sek), pullups (10stx3ggr) och korta boulders (3stx5ggr 1-3moves och 3stx5ggr 4-6 moves) på schemat.
Imorn har jag långa boulders (8-10 moves) och uthållighet (3x150moves)!
Jag brukar ha lättare för uthållighetspassen, så jag hoppas kroppen hinner återhämta sig till morgondagens pass så jag kan göra det ordentligt! =)

Jag tänkte slå mig ner och titta på det nya avsnittet av True Blood som släpptes idag men det verkar helt omöjligt att se det på stream! Tar jättelång tid att buffra och ljudet funkar inte på nån utav spelarna.. =( 
Jag har väntat på nya säsongen jättelänge!! Jag vill ju seeeeeeee!!! NU!

Ågesta

I helgen fick jag åka ut och klättra igen!
Jag var färdig med första veckan av mina nya träningsscheman och såg verkligen fram emot att komma ut.
Fick fint sällskap av Eric, Maria, Arvid, Alex, Scott (med barn) och James. 
Vi gick upp till Hillside och bumlade runt lite. Jag har börjat känna mig starkare i kropp och fingrar under senaste veckan vilket är jättekul! Men nu kände jag av veckans träning och kroppen hängde inte riktigt med som jag ville. 
Jag fick några sjysta bilder från dagen iaf! =)